""TROPICAL ISLANDS" de lângă Berlin, o variantă inspirată pentru aniversarea celor mici

Raluca Finta Jurnalist

 

Aniversarea de anul acesta trebuia să fie altfel. Cunoșteam deja toate cotloanele arenelor cu lasere din București, toate secretele locurilor de joacă indoor, așa că am experimentat o nouă rețetă cu mezinul născut în martie. Oferta noastră a fost simplă: i-am propus, în loc de o petrecere de 2 ore și jumătate, una de 3 zile, în care nu va fi îngropat în cadouri, dar se va distra, va vedea și va învăța lucruri noi.  A cântărit oferta cu mintea lui de aproape 9 ani, și-a consultat și fratele și a acceptat provocarea. I-am pus în față 3 parcuri de distracție din Europa. L-a ales pe cel mai puțin cunoscut nouă – “Tropical Islands”, de lângă Berlin. Am alocat doua zile și o noapte pentru parcul acvatic și o zi de povestit prin capitala Germaniei.

 

"Tropical Islands"

 

“Tropical Islands” este cel mai mare parc acvatic acoperit din Europa.  Pare greu de crezut, dar o companie din Malaysia a amenajat până la cele mai mici detalii, o “insulă” tropicală de dimensiuni impresionante, aici, în nordul Germaniei. Este o stațiune în toată regula, unde cei mai mulți vizitatori nu vin pentru câteva ore, ci pentru câteva zile. Sunt familii care aleg să-și petreacă aici chiar și vacanța. Se află la 60 de kilometri de Berlin și este ridicată pe terenul unei foste unități militare, într-o hală uriașă, folosită pe vremuri la construcția zeppelinelor.

Să vă dau niște cifre, ca să vă faceți o idee: clădirea este un hangar cu o structură tip dom, lung de 360 de metri, lat de 210 metri și înalt de 107 metri. Este una dintre cele mai mari astfel de structuri din lume. “Tropical Islands” acoperă o suprafață de 66.000 de metri pătrați, echivalentul a 8 terenuri de fotbal. Adăugați încă 35.000 de metri pătrați amenajați în exterior.  Cu toate cifrele acestea în față, tot rămâi cu gura căscată când ajungi acolo.

 

 

“Tropical Islands” nu este un loc doar pentru copii, sunt activităti distractive și pentru adulți. Cum este împărțit acest spațiu uriaș? Ei bine, există o zonă de plajă cu “marea” aferentă – Tropical Sea, Lagoon – o lagună cu cascade și tobogane ascunse în stânci, o pădure tropicală impresionantă,  cel mai înalt tobogan turbo din Germania, o zona de wellness, două baloane cu care te înalți deasupra întregului complex, un spațiu generos de joacă pentru copii, două zone de corturi tip safari așezate pe nisip, plus alte zeci de locuri de cazare în căsuțe cu design exotic, o stradă de shopping, terase și restaurante, un amfiteatru, o pistă de minigolf și zona Amazonia, în aer liber, la rândul ei cu o mulțime de atracții.

 

 

Să le luăm pe rând. Cam 45 de minute durează drumul cu trenul din Berlin. Din gară te preia un autocar care te lasa la intrarea în Tropical Islands. După ce am terminat formalitățile, ne-am schimbat și ne-am lăsat lucrurile la vestiar. Check-in-ul pentru cei care înnoptează aici se face la ora 16.00.

Prima senzație când intri este că ai pășit într-un orășel exotic, colorat, cu foarte multă verdeață. Multe alei pavate cu piatră cubică, indicatoare… nu ai senzația că ești într-un spațiu închis.

 

"Tropical Islands"

 

Turnul cu tobogane se impune în fața ochilor chiar de la intrare. Este înalt de 27 de metri și are patru piste diferite. Printre ele, un tobogan turbo, care atinge până la 70 km/h, dar care are limită de vârstă de minimum 15 ani.

 

La Jungle Splash, toboganele sunt mai mici, dar piticii se distrează teribil împușcându-se cu apă sau așteptând să prindă momentul în care se răstoarnă ciubărul din vârful instalației.

Piscina principală, numită “Tropical Sea” are dimensiunea a trei bazine olimpice. Temperatura apei este de 28 de grade, iar adâncimea maximă 1,35 metri. De-a lungul ei se află 200 de metri de plajă cu nisip fin, numai bun de săpat și modelat.  Să nu vă mire dacă vi se recomandă să folosiți crema de soare când veniți la “plajă”. Nu e glumă! Partea sudică a acoperișului a fost înlocuită cu o folie specială care permite trecerea razelor soarelui, așa că te poți bronza chiar dacă nu ești expus direct.

În weekend-uri, mai ales, această zonă este arhiplină. Nu ai, însă, senzația de sufocare pe care o resimți în alte parcuri similare… Iar dacă îți dorești mai multă liniște, găsești locuri unde te poți retrage.

 

"Tropical Islands"

 

La doi pași de “plajă”, câteva trepte te conduc într-o lagună cu palmieri, cascade, stânci ce ascund trasee subterane de tobogane, zone de hidromasaj și colibe balineze. Aici este ceva mai cald. Apa are temperatura constantă de 32 de grade.

Ambele zone, Lagoon și Tropical Sea, au încălzire în pardoseală. Mi se pare interesant de menționat că piscinele sunt construite din oțel inoxidabil, iar cei 7 000 m³ de apă din aceste două zone sunt curățați folosind cea mai recentă tehnologie de filtrare a ozonului.

 

"Tropical Islands"

 

Poți sa te bălăcești în piscine până la 2 noapte, când începe ciclul de curățare. Cum apune soarele, piscina principală este scena unui spectacol de lasere ce durează 15 minute, timp în care nimeni nu mai are acces in apă.

 

 

În toate zonele sunt supraveghetori. Noi ne-am simțit în siguranță să lăsăm copiii liberi. Aveam un punct de întâlnire la care veneau și ne anunțau unde îi găsim sau cereau fise pentru diverse activități.

 

 

Eu m-am bucurat cel mai tare de pădurea tropicală 🙂 Este cea mai mare pădure tropicală amenajată în interior din lume: 50.000 de plante din 600 de specii. Mergi pe alei umbrite de frunze uriașe, te întâlnești cu păsări colorate și galăgioase, treci poduri suspendate peste ochiuri de apă cu pești spectaculoși, țestoase și flamingo.

 

"Tropical Islands"

 

"Tropical Islands"

 

 

"Tropical Islands"

 

Temperatura aerului este de 26 °C, iar gradul de umiditatea este undeva la 40-60%, condiții perfecte pentru ca plantele să se simtă ca acasă.

 

"Tropical Islands"

 

Una dintre alei te duce la Kupu Kupu, Casa Fluturilor. O zonă de 42 de metri pătrați unde sunt 150 de exemplare din spectaculoasele insecte.

 

"Tropical Islands"

 

Acest uriaș spațiu tropical ascunde și un orășel de wellness – cel mai mare complex tropical de saune și spa din Europa. Sunt șapte zone diferite, răspândite pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați, la marginea pădurii tropicale. Construcțiile de aici imită templele antice. Pe lânga saune, ai la dispoziție zone de meditație și masaj.  O informație utilă, accesul în saune nu este permis cu costume de baie.

 

 

Poate cea mai spectaculoasă activitate de la “Tropical Islands” este plimbarea cu balonul. Sunt doua baloane diferite cu care poți experimenta senzații la înălțime.  Balonul albastru, de două persoane,  te înalță pentru 10 minute la 60 de metri deasupra întregii “insule”. Un adult plătește 15 euro, iar un copil, 9 euro. Balonul roșu cu nacelă, are o capacitate de cel mult 230 de kg, se ridică la 15 metri și este dirijat manual de la sol. Prețul este diferit: primul pasager adult plătește 39 de euro; dacă este însoțit de încă un adult se adaugă 5 euro, iar pentru un copil însoțitor, tariful crește cu 2,5 euro.

 

"Tropical Islands"

 

Photo: tropical-islands.de

 

AMAZONIA, zona in aer liber de la “Tropical Islands” este deschisă pe tot parcursul anului: 35.000 de metri pătrați, numeroase atracții și spații extinse de plajă și sport. Vedeta acestei zone este, fără doar și poate, râul Whitewater – un canal de 250 de metri lungime ce se întinde pe o suprafață de 400 de metri pătrați, cu debit de până la 1,5 metri pe secundă, diferențe de nivel de până la 3 metri și jumătate și muuulte chiuituri. Piscina exterioară are o temperatură fixă tot timpul anului –  31 de grade.

 

"Tropical Islands"

 

 

Sunt și multe distracții “pe uscat”. Dacă mergeți cu copii, veți petrece mult timp la Clubul Tropino, o zona generoasă cu diverse activități – de la locuri de cățărat, concurs de mânuit bărci cu telecomandă pe un mini lac, curse de mașini, o piscină plină cu bile, mini karturi, mese de hokey sau teren de softball. Aici se pot organiza și petreceri aniversare, cu o rezervare în prealabil.

 

"Tropical Islands"

 

Terenul de mini golf cu 18 găuri se animă în partea a doua a zilei.  Echipamentul costă 5 euro și poți juca până noaptea târziu.

 

 

Daca vrei să înnoptezi aici sau ți-ai propus să stai mai multe zile, studiază ofertă, ai de unde alege. Sunt aproape 200 de camere și căsuțe cu design tematic tropical din America de Sud, Africa sau Asia-Pacific și peste 130 de corturi, cele mai multe tip safari.

 

"Tropical Islands"

 

"Tropical Islands"

 

Nouă ni s-a părut distractiv să stăm la cort, pe nisip și nu am regretat. Cortul de patru persoane este extrem de spațios, stai lejer în picioare înauntru, iar saltelele, marea mea obsesie, au fost confortabile.

 

"Tropical Islands"

 

La “Tropical Islands” sunt 13 restaurante, cu specific variat şi câteva baruri. Prețurile nu sunt mici, în special băuturile se simt la buget. Noi am cumpărat pachet cu mic dejun inclus și am constatat că a fost o alegere bună. Dacă am fi plătit separat ar fi costat 19 euro de adult și 13 euro, parcă, pentru copii. Doar micul dejun…

Două zile pline, cu cazare și acces în toate zonele, plus mic dejun ne-au costat pe toți patru 270 de euro. Tot ce consumi suplimentar acolo se scanează pe brațara pe care o primești la intrare. Sunt aparate unde poți verifica cât ai de plată, ca să nu te ia valul și să-ți depășești bugetul. 🙂

 

"Tropical Islands"

 

Barurile și restaurantele, strada de shopping, Clubul Tropino, dar si cele mai multe spații de cazare se află în așa numitul “sat tropical”. Intrarea în Tropical Village se face printr-o uriașă poartă balineză înaltă de 14 metri. Este zona în care poți admira construcții tradiționale și decorațiuni din Thailanda, Indonezia, Borneo, Malaysia sau Polinezia.

Mărturisesc, acum, la final, că parcurile de distracții nu sunt tocmai preferatele mele. La “Tropical Islands” m-am simțit, însă, tare bine. Cât despre copii, nu vă spun decât că abia i-am convins să plecăm, altfel pierdeam trenul. Chiar este un loc pe care îl recomand.

More photos here

 

Semnează și tu pe harta experiențelor autentice!

Iubești să descoperi oameni și locuri noi? Ești călător amator, blogger sau colinzi lumea prin prisma jobului?
Hai să ne împărtășești experiențele tale de călătorie, exact așa cum le-ai trăit!

Trimite-ne poveștile și recomandările tale pe office@dailyescape.net și intră în comunitatea călătorilor dedicați și informați!

MORE NEWS