dailyescape.net

GERMANIA | Festival maraton la 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului

Posted: September 3, 2019

SHARE

Capitala Germaniei sărbătorește 3 decenii de la căderea Zidului Berlinului cu un festival ce va dura o săptămână, între 4 și 10 noiembrie. 7 zile în care orașul va fi transformat într-o mare expoziție în aer liber. Festivalul The 30th Anniversary of the Peaceful Revolution – Fall of the Berlin Wall  reunește 100 de evenimente pe șapte situri originale ale revoluției pașnice din capitala Germaniei: Biserica Gethsemane, Alexanderplatz, Poarta Brandenburg, Kurfürstendamm, fostul sediu al poliției secrete Stasi, Schlossplatz și East Side Gallery. Istoria va fi readusă la viață în locurile unde s-a desfășurat, cu ajutorul unor proiecții video impresionante, animații și efecte sonore cu care vizitatorii vor pătrunde în atmosfera anilor 1989 și 1990. Organizatorii au pregătit o aplicație de Realitate Augmentată, care reconstruiește temporar zidul dintre est și vest. Aplicația MauAR reproduce un model tridimensional al peretelui de-a lungul fostului său traseu de aproximativ 160 km. Aplicația este ușor de utilizat de pe telefon sau tabletă și se poate descărca gratuit.

MauAR App | Credit: Vincent Stefan, BetaRoom


În timpul festivalului pe străzile Berlinului vor avea loc expoziții în aer liber, ateliere, proiecții de filme, discuții cu martori contemporani, vizite ghidate în locații istorice, un proiect de film pentru tineri, dar și mai multe concerte. Printre artiștii invitați se numără si cântăreața și poeta americană Patti Smith, cunoscută drept "nașa genului punk"; ea va urca pe scena de la Biserica Gethsemane, alături de  muzicianul american Tony Shanahan. Iar Staatskapelle Berlin, una dintre cele mai vechi orchestre din lume, va deschide spectacolul de pe 9 noiembrie de la poarta Brandenburg.

Sursa foto: Patrick Shearn, Poetic Kinetics | www.kulturprojekte.berlin


Poate cel mai ambițios proiect al festivalului este o instalație de artă formată din 30.000 de mesaje, creată de americanul Patrick Shearn de la Poetic Kinetics. Artistul cunoscut pentru realizarea unor lucrări suspendate de dimensiuni mari, proiectate pentru a fi afișate în aer liber, a invitat localnicii și turiștii să trimită mesaje cu speranțele, dorințele și amintirile lor, pentru a fi incluse pe bannerul gigant ce va pluti deasupra porții Brandenburg. Informații despre programul detaliat al festivalului The 30th Anniversary of the Peaceful Revolution – Fall of the Berlin Wall, găsiți aici.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial