dailyescape.net

CAMBODGIA | Călăritul elefanților, interzis în complexul Angkor Wat, din 2020

Posted: September 1, 2019

SHARE

Încă un pas mic spre eradicarea exploatării elefanților în industria turismului. 14 elefanți muncesc în complexul Angkor Wat, principala atracție a Cambodgiei, aflată în apropierea orașului Siem Reap. Templului inclus în patrimoniul UNESCO este vizitat de peste 2,5 milioane de turiști anual, mulți plătind pentru o plimbare pe spinarea elefanților. De curând, Angkor Elephant Group Committee, organizația care operează plimbările cu elefanți în acest perimetru, a confirmat că această practică controversată va înceta, iar animalele vor fi mutate într-un centru de conservare și reproducere. Potrivit directorului Angkor Elephant Group Committee, Oan Kiry, turiștii vor putea totuși să vadă și să fotografieze elefanții, vizitând centrul de conservare unde animalele vor trăi aproape de mediul lor natural. Angkir Wat s-a aflat în centrul atenției din cauza exploatării elefanților. Doi elefanți au murit de epuizare în acest loc în ultimii trei ani. Cazul lui Sambo, elefantul care și-a găsit sfârșitul în timp ce plimba doi turiști simultan în zona templului, a făcut înconjurul lumii.

Angkor Wat, Cambodgia


În Cambodgia ar mai exista în jur de 70 de elefanți domesticiți, în timp ce experții cred că în sălbăticie mai sunt aproximativ 500 de exemplare, inclusiv cei 110 care trăiesc în Sanctuarul Wildlife Keo Seima și cei aproape 200 din Munții Cardamom.

În Asia mai multe organizații și-au unit forțele și luptă pentru interzicerea exploatării elefanților în industria turismului. În paralel, sunt campanii educative prin care turiștii sunt informați, spre exemplu, că, în ciuda dimensiunilor impresionante, spinarea elefanților este foarte sensibilă și greutățile mari le pot cauza afecțiuni severe; sau află că, pentru a fi dresați și obedienți, elefanții trec printr-un procedeu înfiorător numit Phajaan ("zdrobirea"), în care sunt legați și torturați până acceptă să execute toate comenzile.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial