Jurnal de vacanță pe două roți | O porție zdravănă de natură, într-un traseu de 4 zile pe bicicletă prin SLOVENIA

    Prin 2006 soția a insistat și am cumpărat două biciclete Merida, la pachet, cu un preț bun. Au fost doua MTB-uri. Ideea era să facem mișcare împreună, în aer liber, puțin mai repede decât am fi mers pe jos. Între timp, am trecut pe cursiere.

Din anul următor, 2007, toate vacanțele noastre, fără excepție, le-am făcut doar pe bicicletă. Ne-am plimbat atât prin țară cât și în afara ei.

 

Slovenia, Parcul Național Triglav

În acest an am planificat un traseu prin Slovenia, “regina verde” a Europei. Am ales Parcul Național Triglav din Alpii Iulieni, la granița cu Austria și Italia. Perioada: 14-23 iunie. Ne-am echipat bicicletele, le-am urcat pe mașina si am pornit cu mult entuziasm, însoțiți de un prieten la fel de pasionat de ciclism.  Pentru fiecare astfel de tur pe biciclete planific în amănunt traseul, iar cazările le aleg și le rezerv pe Booking.

Traseul pe care ni l-am propus avea în jur de 210 km și am plănuit să-l facem în 4 zile, aproximativ 50 km/zi. Nu este o distanță mare de parcurs, mai ales că ai nevoie să “guști” peisajul, nu să faci cât mai mulți kilometri. De asemenea, trebuie timp pentru fotografii, căci revederea lor, atunci când ajungi acasă, te încarcă cu energie.

Până în Slovenia, lângă Bled, la Lesce, am avut 1300 km, pe care i-am făcut în două zile. Am ales să ne oprim peste noapte în Timișoara. Până la Timișoara (645 km), șoselele noastre se prezintă astfel: București-Pitești, autostradă; Pitești-Sibiu pe Valea Oltului, am circulat cu o medie de 60km/h; Sibiu-Deva autostradă; apoi 20 de kilometri fără autostradă, pe care s-a circulat greu  -am stat într-un ambuteiaj aproximativ o oră; ultima parte din drum din nou autostradă până la Timișoara. Este o îmbunătățire care te face să economisești cam 1-2 ore de drum până la Nădlac II. Din Timișoara până la Lesce (Slovenia) am mers exclusiv pe autostradă, cu mici blocaje de trafic pe centura Budapestei. Să va dau și niște repere de costuri pe drum: vinieta în Ungaria este 13 euro pentru 10 zile, iar litrul de benzină costă 1,3 euro. În Slovenia am cumpărat vinietă pentru o săptămână, 15 euro, iar litrul de benzină este 1,27 euro.

 

Lesce, Slovenia
  

În Lesce, localitate aflată la 4 km de Bled, avem cazare la 1A Adventure Hostel. Sunt condiții bune, curățenie si gazdele sunt amabile. Micul dejun este 2 Euro de persoană, iar la restaurantul Lescan din apropiere, cei cazați în hostel beneficiază de discount de 10%.

 

Parcul Național Triglav, Lacul Bled, Slovenia
  
Castelul Bled, Slovenia
  

Înainte de a începe tura de 4 zile, ne-am permis o zi de relaxare în Bled. Orașul este dominat de lacul cu același nume, străjuit de cel mai vechi castel din Slovenia, atestat documentar la 1011. În centrul lacului, poate fi vizitată unica insulă din Slovenia. Insula Bled găzduiește o biserică ridicată la finalul secolului al XVII-lea, al cărei turn se înalță până la 52 de metri.

 

Cheile Vintgar, Slovenia
  
Cheile Vintgar, Slovenia
  
Dacă ajungeți în zonă, nu ratați Cheile Vintgar, un canion impresionant, modelat de apele râului Radovna, un traseu de 1,6 kilometri amenajat pentru turiști. Biletul de acces costă 11 euro de persoană.

17 iunie – Cu bicicletele și bagajul pregătite plecăm din Lesce spre Kranjska Gora, pasul Vrsic (1611m). Pedalăm pe șosea sau pe piste special amenajate, printr-un peisaj de vis, râuri cu apă foarte limpede, turcoaz și cu crestele Alpilor Iulieni la vedere. Suntem în plin Parc National Triglav. De o parte și de alta a drumului avem creste montane impunatoare, vârfurile Jalovec – 2645m, Mangart – 2679m, Skrlatica – 2740m, Prisank  – 2547m, Razor – 2601m sau Triglav  – 2864m. Urcăm drumul spre pasul Vrsic, cu o oprire de hidratare și masă la cabana Koca na Gozdu.

 

Parcul Național Triglav, Cabana Koca na Gozdu, Slovenia
  
Parcul Național Triglav, Slovenia
  
Parcul Național Triglav, Pasul Vrsic, Slovenia
  
“Executăm” câteva fotografii de cuceritori în pasul Vrsic, apoi urmează o coborâre superbă până la Trenta, unde vom înnopta. Ne-am cazat la Apartment Zorc: camere bune, mai vechi, cu podele din lemn masiv. La micul dejun am ales produse de la magazinul sătesc – iaurt, brânză de capră și gem de afine.

 

Parcul Național Triglav, râul Soca, Slovenia
  
Parcul National Triglav, Vârful Mangart, Slovenia
  

18 iunie – Plecam spre Bovec de-a lungul râului Soca, în coborâre.  Vremea este superbă. Ajungem în Bovec pe la 11,30.  Eu și prietenul nostru Costin hotărâm să urcăm pe Mangart. Dezechipăm bicicletele, lăsam bagajul într-un bar la păstrare și plecăm  spre vârf. Urcarea este grea, iar cu 8 km înainte de vârf devine și mai grea, cu o pantă de 8-22%. Eu nu am reușit să ating vârful, dar Costin a răzbit. A făcut 4 ore până acolo pe o distanță de 24 km.

 

   Parcul Național Triglav, Vf Mangart, Slovenia
  
După ascensiune ne-am întors la Bovec de unde am plecat spre Kobarid, pe o ploaie deasă, încă 21 km. Și Bovec și Kobarid sunt orașe. Sunt foarte mici ca întindere, curate, cu clădiri modeste, oameni amabili, mâncare bună. O bere la restaurant costă 2,5 euro, un prânz, undeva la 13 euro.
 

19 iunie – Trebuie să ajungem la Cerkno-Laznica, în jur de 52 km. Drumul iese din parcul Triglav și ne poartă mai domol în zona de dealuri. O zi ușoară, în coborâre, dar foarte cald -29 de grade. Am oprit pe drum la diverse hanuri și ne-am delectat cu bere și sandvișuri. Șosea și peisaje de nota 10.

 

Parcul Național Triglav, Slovenia
  
Parcul Național Triglav, Slovenia
  

20 iunie – Ultima zi de pedalat a avut în jur de 55 km, cu două urcări grele, istovitoare, pe temperatură ridicată. În jurul orei 16.00 am ajuns la Lesce și am închis bucla.

În cele 4 zile, cu abateri de la traseul stabilit (Vf. Mangart), am rulat 298 km cu o diferență de nivel de 5366 m. Nu am avut incidente neplăcute cu bicicletele (pană, accidente sau căzături), deși în unele zone, pe coborâre, s-a rulat cu 55 km/h.

Lucruri bune: Ne-am înțeles fără probleme în limba engleză cu slovenii, chiar și cu cei ce aveau cabane în vârful muntelui. Sunt oameni ospitalieri, au un cult deosebit pentru natură, iubesc drumețiile și ciclismul. Șosele lor sunt foarte bune, este foarte curat peste tot, au niște râuri și lacuri cu apă cristalină, în care te poți scălda la orice oră, fără restricții.

Lucruri rele: Nu au fost. Păcat că sunt departe de România.

Dacă iubiți natura și aveți nevoie să vă încărcăți bateriile, tratați-vă cu Slovenia! Face minuni, e testat! 🙂

 

MORE NEWS