Portugalia a inaugurat cel mai lung pod pietonal suspendat din lume

Sursă foto: ponte516arouca.com

     Megastructura situată în districtul Aveiro are o lungime de 516 metri şi este suspendată la 175 de metri deasupra defileului abrupt al râului Paiva. Se află la o oră distanţă de Porto, între munţii din Geoparcul Arouca, o zonă monument al naturii recunoscută de UNESCO.   “516 Arouca” a doborât recordul pentru cel mai lung pod pietonal suspendat, deţinut din 2017 de Podul Charles Kuonen din Alpii elveţieni. Structura, aflată în lucru din vara lui 2018, este inspirată de construcţiile incaşe de pe văile munților Anzi.

  

Sursă foto: ponte516arouca.com

 

Sursă foto: ponte516arouca.com

Podul poate fi traversat în aproximativ 10 minute. Pe el pot urca cel mult 30 de persoane simultan. Balustradele sunt din plasă rigidă, iar puntea este construită din 127 de module, fiecare cu o lungime de patru metri. Construcţia a costat 1,7 milioane de euro şi a fost finanţată prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Locuitorii oraşului din apropiere speră ca noua atracţie să contribuie la revigorarea industriei turismului din regiune, a cărei economie a fost devastată de pandemia de Covid-19.
Biletul de acces pe podul “516 Arouca” costă 12 euro pentru adulţi şi 10 euro pentru copiii peste 6 ani şi pentru studenţi. Există şi pachete de familie: taxa de intrare pentru doi adulţi şi un copil este de 30 de euro, iar pentru 2 adulţi şi 2 copii este 40 de euro.