Polinezia Franceză vrea puţini turişti, dar premium

Spectaculosul arhipelag din Pacific a anunţat că va limita numărul maxim de vizitatori străini care vor fi primiţi în ţară. Cel mult 300.000 de turişti vor putea vizita anual Polinezia Franceză, adică un străin pentru fiecare locuitor al acestui paradis insular. Decizia face parte dintr-un plan naţional pe cinci ani – Farira’a Manihini 2027 – al cărui scop urmăreşte descurajarea  turismului de masă, păstrarea culturii locale și a frumuseții naturale a țării.

 

Credit foto: Michelle Raponi, Pixabay

Autorităţile din Polinezia pariază pe “slow tourism”, un concept care-i defineşte pe acei călători care petrec mai mult timp într-o destinaţie, interacţionează cu localnicii şi sunt interesaţi să descopere şi să se bucure de partea autentică a locului.

Tot în ideea sustenabilităţii, autorităţile locale regândesc regulile pentru turiştii sosiţi pe vasele de croazieră. Vor avea prioritate vizitatorii care vin la bordul navelor locale de croazieră, nave cu mai puțin de 700 de pasageri. Iar vasele de mari dimensiuni, aşa numitele oraşe plutitoare, vor fi primite doar pentru opriri tehnice.

Planul pe care urmeză să-l adopte micuţul stat din Pacific este unul preventiv. Polinezia Franceză nu s-a confruntat până acum cu supraturismul. Recordul de vizitatori străini a fost înregistrat înainte de pandemie, în 2019, când în arhipelag au sosit aproximativ 300.000 de turişti. Iar în 2021, au fost oficial în jur de 90.000 de străini.

Formată din 121 de insule și atoli, Polinezia Franceză este o destinaţie populară pentru luna de miere, însă oferă experienţe diverse, unice, atât pentru pasionaţii de munte cât şi pentru exploratorii subacvatici.

 

Mai multe informaţii despre destinaţii turistice din întreaga lume, aici