Live de pe Kilimanjaro | „Acoperişul Africii” are internet de mare viteză

Live de pe Kilimanjaro

Autorităţile din Tanzania au inaugurat reţeaua de internet de mare viteză pe  Kilimanjaro,  cel mai înalt munte din Africa. În era comunicaţiilor instant şi a supremaţiei social media, ştirea care s-a propagat la nivel mondial îi informa pe turişti că pot să posteze fotografii şi selfie-uri, în timp real, pe Instagram ,de pe „acoperişul” Africii. De fapt, informaţia capătă o altă valoare pentru alpinişti şi ghizii montani, pentru care posibilitatea de a comunica pe munte este vitală, mai ales în situaţii de urgenţă, ori pentru a avea acces la prognozele meteo actualizate. În acest moment internetul funcţioneză până la zona de campare Horombo, aflată la aproximativ 3700 de metri altitudine. Autorităţile tanzaniene au promis că până la finalul anului va exista conexiune şi pe cel mai înalt vârf, Uhuru, aflat la 5895 de metri deasupra nivelului mării.

O reţea similară, Everest Link, asigură servicii de internet în regiunile muntoase din Nepal până la peste 5.300 de metri altitudine. 

 

Kilimanjaro, vârful Uhuru

 

Muntele Kilimanjaro este una dintre atracţiile principale din Tanzania și o sursă majoră de venituri la buget. Turismul este un domeniu vital pentru ţară, reprezentând 6% din PIB.  Aproximativ 35.000 de turişti vin anual în expediţii aici. Estimările arată că Tanzania câştigă într-un singur an peste 50 de milioane de dolari – venituri asociate exclusiv cu turismul pe Muntele Kilimanjaro. Potrivit Washington Post, lansarea internetului pe Kilimanjaro face parte dintr-un proiect guvernamental mai larg, parţial finanţat de China.

Anul trecut, guvernul Tanzaniei a făcut publică intenţia de a construi o telecabină pe partea de sud a muntelui Kilimanjaro. Anunţul a fost criticat dur atât de alpiniști, cât şi de firmele de expediții și de organizaţiile de mediu. Parcul Naţional Kilimanjaro este zonă protejată şi este sit inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

 

Informaţii despre destinaţii de călătorie din întreaga lume, aici

About Author