Muzeul Îngheţatei cucereşte Asia

Turiştii amatori de experienţe dulci au pe hartă două noi ispite: Muzeul Îngheţatei din Singapore şi cel din Shanghai.  “Puii” asiatici ai celebrului concept american păstrează linia originară, dar sunt personalizaţi în funcţie de oraşul sau ţara gazdă.

 

Muzeul Îngheţatei, Shanghai | Foto: rachelgouk.com
Muzeul Îngheţatei Shanghai | Sursă foto: facebook.com/museumoficecreamsg

Muzeul din China este cel mai recent. A fost deschis la finalul lunii iulie,  într-un complex comercial renumit din Shanghai.  Ajungi în bula roz a iubitorilor de îngheţată şi bomboane cu un metrou subteran, asortat cromatic. De aici începe călătoria informaţionalo-senzorială printr-o serie de spaţii interactive şi instalaţii spectaculoase adresate copiilor şi adulţilor, deopotrivă. Dintre experienţe nu lipseşte faimoasa piscină cu milioane de bomboane colorate, simbol al tuturor muzeelor de îngheţată deschise până acum. Este considerată cea mai instagramabilă imagine şi, evident, vizitatorii nu ratează ocazia să devină vedete pe reţelele de socializare. Traseul este presărat cu pauze de degustare, cu arome şi combinaţii pentru toate gusturile.

 

Muzeul Îngheţatei din Singapore | foto: The museum of Ice Cream

Prima lansare internaţională a Muzeului Îngheţatei a avut loc anul trecut la Singapore, dar a fost umbrită de restricţiile pandemice. Vara aceasta autorităţile din Singapore au mai redeschis o dată muzeul, simbolic, printr-o campanie de promovare în rândul turiştilor, după relaxarea condiţiilor de intrare în ţară. Muzeul din Singapore ocupă o suprafaţă de 60.000 de metri pătrați în cartierul Dempsey. Complexul, amenajat în culori pastelate, cuprinde 14 instalații multisenzoriale și interactive menite să stimuleze imaginaţia oricui îi trece pragul. Un tur durează între 60 şi 90 de minute. Sunt animatori care îi ghidează pe vizitatori să exploreze acest spaţiu provocator şi delicios. Şi, ca experienţa să fie completă, pauzele de degustare de pe traseul sunt nelimitate. Muzeul Îngheţatei din Singapore are câteva zone-cheie: Dragon Playground – inspirată de clasicele locuri de joacă ale insulei din anii 1970, “jungla” în nuanţe electrizante cu peste 10.000 de banane şi, evident, celebra deja “Sprinkle pool”.

 

Muzeul Îngheţatei, New York | Foto: The Museum of Ice Cream

Primul Muzeul al Îngheţatei a fost deschis în 2016 la New York. Scopul declarat a fost acela de a scoate în evidenţă puterea universală a acestui „dulce”,  cu ajutorul unor jocuri senzoriale, recepţionate atât de bine de mileniali, publicul ţintă al acestei atracţii.  „Rediscover the kid in you” a fost şi rămâne sloganul muzeului, în toate cele 5 locaţii de până acum. După New York, au urmat Chicago, Austin şi cele două din Asia.  Despre program, activităţi şi preţuri în oricare dintre locaţiile Muzeului Îngheţatei, găsiţi detalii aici.

Informaţii interesante despre alte destinaţii de vacanţă, AICI.