RWANDA | Revelația din topul destinațiilor de vacanță, în 2020

Rwanda a fost nominalizată drept cea mai bună destinație de călătorie în Africa în 2020 și în topul locurilor ce merită vizitate la nivel mondial. Unul dintre clasamente aparține Travel Lemming, o platformă ce prezintă noi trenduri de călătorii, ca alternativă la turismul de masă. Potrivit jurnaliștilor de la New York Times, destinațiile câștigătoare au fost selectate după votul a 30 dintre cei mai populari bloggeri de călătorie din lume. Cunoscută drept țara celor o mie de dealuri, Rwanda este descrisă ca un loc cu peisaje spectaculoase, cu o biodiversitate extraordinară, cu faună sălbatică incredibilă, cu oamenii calzi și prietenoși.

Rwanda | Credit: lynnx10, www.pixabay.com

Dezvoltarea legăturilor aeriene, menținerea siguranței și eforturile de conservare în parcurile naționale, s-au numărat printre motivele acestei nominalizări. Anul acesta Forumul Economic Mondial a declarat Rwanda cea mai sigură țară din Africa si pe locul 9 în lume. Iar în octombrie, Rwanda a apărut pe lista Forbes cu cele mai bune 20 de locuri de vizitat în 2020. În plus, compania aeriană națională RwandAir va avea din 2020 zboruri directe din capitala Kingali spre New York.

Rwanda, Kigali Memorial Centre

Cine și-ar fi imaginat că la 25 de ani de la genocidul din 1994 – unul dintre cele mai sângeroase evenimente din istoria modernă, o catastrofă umanitară ce a lăsat în urmă aproape 1 milion de morți – Rwanda va ajunge un model de progres apreciat la nivel internațional. O țară în care educația este obligatorie și beneficiază de programe de dezvoltare, unde există sistem universal de asistență medicală, un loc unde egalitatea de gen este respectată, chiar încurajată, cu un turism, iată, în plină expansiune. De altfel, brandul turistic „Visit Rwanda” a câștigat anul acesta premiul de excelență pentru destinații de lux și călătorii experiențiale, la festivalul Luxperience din Sydney, Australia.

Kigali, Rwanda

Mica națiune din Africa de Est este considerată și unul dintre pionierii turismului responsabil de pe continent. Rwanda a interzis pungile de plastic încă din 2008. Fabricarea, utilizarea, importul și vânzarea pungilor care nu sunt biodegradabile, pe întreg teritoriul țării, sunt pedepsite cu amenzi consistente și chiar cu închisoare. La intrarea în țară, turiștilor li se verifică bagajele și li se aduce la cunoștință această interdicție. De asemenea, Rwanda derulează mai multe programe de conservare a mediului, Iar 10% din veniturile obținute din vânzarea tururilor pentru observarea gorilelor, a pachetelor de safari sau din taxele de acces în parcurile naționale sunt dirijate către dezvoltarea comunităților locale.