GRECIA | Primele zboruri cu hidroavionul între insule au fost amânate

GRECIA, Primele zboruri cu hidroavionul între insule, amânate pentru 2022

Grecia visează de ani buni să devină „Maldivele Europei” odată cu inaugurarea reţelei de transport cu hidroavioane spre şi între insule. Finalizarea proiectului a depăşit numeroase deadline-uri. Cele mai recente estimări vorbesc despre lansarea primelor zboruri în sezonul următor, adică în vara lui 2022.

Potrivit Greek Travel Pages, Hellenic Seaplanes, una dintre companiile care le va opera a anunţat de curând că primele zboruri cu hidroavionul sunt programate spre insulele Tinos din Arhipelagul Cicladelor și Patmos din Arhipelagul Dodecanez. Ulterior, reţeaua se va extinde şi către Volos, Skopelos, Alonissos, Skyros și Evia. Reprezentanţii companiei vorbesc despre un sistem inovator de rezervare care să permită inclusiv emiterea unui bilet unic care să includă, pentru turiştii străini, atât zborul clasic cât şi transferul cu hidroavionul. De asemenea, sunt în discuţie parteneriate cu diverse companii, fie ei operatori de elicoptere private sau de vehicule electrice, pentru diverse pachete turistice integrate.

 

Greece seaplane
Sursă foto: Hellenic-seaplanes.com

Cel de-al doilea operator local de hidroavioane, Grecian Air Seaplanes, are în plan să înceapă să zboare spre insulele din Marea Ionică.

În privinţa infrastructurii, sunt deja autorizate mai multe aerodromuri pe apă, iar altele se află în curs de licenţiere. Grecia discută despre formarea unei reţele naţionale de transport cu hidroavioane încă din 2005, proiect pentru care a fost nevoie inclusiv de modificarea legislaţiei. 

Mai multe informaţii despre cele mai atractive destinaţii din lume, aici.

About Author