CROAȚIA | Valizele cu roți au fost interzise în cetatea Dubrovnik

CROAȚIA - Valizele cu roți au fost interzise în cetatea Dubrovnik

Turiștii care plănuiesc să viziteze vara aceasta Dubrovnik trebuie să fie atenți ce tip de bagaje vor folosi. Autoritățile locale din spectaculosul oraș croat tocmai au interzis folosirea valizelor cu roți în centrul vechi al urbei, zonă inclusă în patrimoniul UNESCO.  Măsura face parte din programul “Respectă orașul”, un pachet de legi menit să reducă poluarea fonică, una dintre problemele reclamate constant de rezidenți. Potrivit informațiilor oficiale, în toamnă, autoritățile locale intenționează să înființeze un sistem de curierat. Turiștii ar urma să-și lase bagajele în afara orașului, urmând să le fie aduse la hotel de angajați autorizați. Până când noul sistem va fi funcțional, turiștii vor putea intra în cetate cu trollere, însă nu vor avea voie să le folosească roțile pe drumurile de aici. Amenda pentru cei care nu respectă noua regulă a fost stabilită la 265 de euro.

 

Dubrovnik
Cetatea Dubrovnik | Sursă foto: pixabay.com

Aglomerația și zgomotul sunt marile nemulțumiri ale locuitorilor din Dubrovnik. Orașul lor este una dintre cele mai populare destinații din Croația și unul dintre cele mai aglomerate locuri din Europa. Autoritățile au luat primele măsuri încă dinainte de pandemie. Nu s-au mai putut deschide restaurante și baruri noi, s-a redus cu 20% numărul meselor și scaunelor în aer liber și au fost închise 80% dintre standurile de suveniruri. Turismul de croazieră – principala sursă de aglomerație – a fost și el reglementat pe plan local. Cel mult 4000 de turiști de pe vasele de croazieră pot debarca zilnic în portul din oraș.

👉 Mai multe informaţii despre destinaţii şi experienţe de călătorie, AICI

👉 Imagini video cu cele mai spectaculoase experienţe din călătoriile noastre încărcăm periodic pe canalul nostru de YouTube @DailyEscape_stories