CAPRI, ITALIA | S-a redeschis Via Krupp, unul dintre cele mai frumoase drumuri insulare din lume

Via Krupp, faimosul drum de pe insula Capri, s-a redeschis după o operațiune majoră de consolidare. Traseul sculptat în stâncă șerpuiește pe serpentine amețitoare deasupra mării, pe o lungime de aproximativ un kilometru. Este un simbol pentru insulă de mai bine de 100 de ani, un punct de atracție pentru vizitatori din întreaga lume. De-a lungul vremii a fost închis de mai multe ori din cauza alunecărilor de teren sau a riscului de prăbușire. De data aceasta a fost resecurizat întregul versant. Operațiunea a durat 9 ani și a costat 4,8 milioane de euro.

Via Krupp are 1346 de metri lungime și este exclusiv pietonal. Teoretic, 15 minute ar dura parcurgerea traseului de la Grădinile lui Augustus până în golful Marina Piccola. Dar peisajele fermecătoare din jur cer multe opriri și timpul crește. Nu degeaba Via Krupp este considerat o operă de artă.

Via Krupp
Via Krupp | credit foto: Herve Simon, flickr.com
via Krupp
Via Krupp | Sursă foto: capri.com

Ideea drumului a aparținut industriașului german Alfred Friedrich Krupp, un magnat al oțelului, pasionat de cercetarea lumii subacvatice. S-a mutat pe insula în 1890 ca să studieze fauna marină din Golful Napoli. Construcția drumului a pornit dintr-un moft – de la dorința acestuia de a ajunge mai repede de la hotelul în care locuia spre golful unde își avea parcată barca.  Îndrăznețul proiect a fost desăvârșit în 1902 de un inginer italian renumit. Krupp a suportat toate costurile construcției și a donat drumul comunității locale. În semn de recunoștință, a fost numit cetățean de onoare al insulei.  Ulterior, Krupp a finanțat amenajarea unui parc în vârful acestui traseu, Grădinile lui Augustus.

Întreținerea Via Krupp a fost atribuită prin licitație internațională, dar proprietar rămâne municipalitatea Capri. Traseul este gratuit. Va fi deschis din iunie până în septembrie și în perioada Crăciunului.

👉 Mai multe informaţii despre destinaţii şi experienţe de călătorie, AICI

👉 Imagini video cu cele mai spectaculoase experienţe din călătoriile noastre încărcăm periodic pe canalul nostru de YouTube @DailyEscape_stories

About Author