VIETNAM | A fost inaugurat noul cel mai lung pod din sticlă din lume

VIETNAM - A fost inaugurat noul cel mai lung pod din sticlă din lume

“Bach Long” (“Dragonul alb”) este noua atracţie turistică din Vietnam. Un pod din sticlă lung de 632 de metri ce oferă vizitatorilor senzaţia că păşesc în gol la o înălţime de 150 de metri deasupra junglei. Iniţial, pasarela şerpuieşte de-a lungul unui versant montan, apoi se transformă în pod suspendat deasupra spectaculoasei văi din staţiunea Mộc Châu Island, aflată în nord-vestul ţării.

Baza podului este realizată din trei straturi de panouri din sticlă, fiecare având 40 mm grosime şi 2,4 m lăţime. Structura poate să susţină până la 450 de persoane în acelaşi timp, oferind totodată o panoramă spectaculoasă asupra întregii zone. Pe porţiunea paralelă cu stânca există două puncte de observare, fiecare având 5 metri lățime și 3 adâncime.

 

Podul Bach Long, Vietnam

În weekend, biletul pentru traversarea podului costă 650.000 VND (dongi vietnamezi) – aproximativ 27 de euro pentru adulți și 450.000 VND (19 euro) pentru copii. Iar în zilele lucrătoare tarifele scad cu aproximativ 4 euro.

Compania care administrează construcţia afirmă că noul pod reprezintă cea mai lungă structură de sticlă din lume, doborând recordul de 526 de metri deţinut de celebrul pod suspendat din provincia chineză Guangdong. Reprezentanţii Cărţii Recordurilor Guinness sunt aşteptaţi să confirme noul record. 

“Bach Long” este cel de-al treilea pod din sticlă construit în Vietnam după Rong May („Dragonul din nor”) de 60 de metri lungime din provincia Lai Chau și Tinh Yeu („Dragoste”) de 80 de metri lungime din provincia Son La.

Podurile din sticlă sunt la modă de mai mulţi ani în special în Asia. China a inaugurat peste 2300 de astfel de construcţii, doborând record după record. Câteva zeci dintre ele au fost închise însă, din motive de siguranţă.

Noutăţi despre cele mai spectaculoase destinaţii din lume, aici