Grecia limitează numărul zilnic de turiști la Acropola din Atena

Grecia limitează numărul zilnic de turiști la Acropola din Atena

Grecia completează lista destinațiilor care impun restricții pentru vizitarea celor mai râvnite atracții turistice. Turismul excesiv este o amenințare pentru Acropola din Atena, a afirmat public ministrul elen al Culturii. Începând din septembrie doar 20.000 de turiști pe zi vor putea vizita complexul arheologic aflat în patrimoniul mondial. Anul acesta au fost zile și cu vârfuri de peste 23.000 de bilete vândute, Autoritățile au decis plafonarea numărului zilnic de vizitatori ca să protejeze situl și să reducă blocajele și cozile uriașe ce se formează la orele de vârf.  Accesul se va face in intervale orare de-a lungul celor 12 ore de program de vizitare. Nu va exista o limită maximă de timp pe care un turist îl poate petrece aici. Conform autorităților elene, aproximativ jumătate dintre vizitatori sunt turiști veniți pe vase de croazieră care petrec în medie 45 de minute aici, în special prima parte a zilei.

 

Acropolis Athens

Acropolis Athens
Acropola din Atena

Noul sistem va fi introdus experimental începând din 4 septembrie și va fi aplicat definitiv din aprilie 2024.  Potrivit informațiilor oficiale, peste 3 milioane de persoane au vizitat Acropola din Atena anul trecut, față de 1,2 milioane de vizitatori, în 2021.

 

👉 Mai multe informaţii despre destinaţii şi experienţe de călătorie, AICI

👉 Imagini video cu cele mai spectaculoase experienţe din călătoriile noastre încărcăm periodic pe canalul nostru de YouTube @DailyEscape_stories