Elveția și Italia, legate prin cel mai înalt traseu de telecabine din Europa

Elveția și Italia, legate prin cel mai înalt traseu de telecabine din Europa

Matterhorn Alpine Crossing este, de curând, punctul de trecere a frontierei aflat la cea mai mare altitudine din Europa și unul dintre cele mai înalte sisteme de telecabină din lume. Telecabina 3S proaspăt inaugurată leagă Zermatt din Elveția cu orașul italian Cervinia, un traseul care până acum se putea face doar pe schiuri. Este, practic, cea de-a doua etapă a unui proiect unic, extrem de ambițios, de traversare a Alpilor. Prima parte a traseului, dată în folosință în 2018, este Matterhorn Glacier Ride I, ce leagă stația Trockener Steg de Klein Matterhorn. Noua telecabină, Matterhorn Glacier Ride II, începe de la stația Klein Matterhorn, aflată la 3.883 metri altitudine și se conectează cu stația Testa Grigia din Italia, la 3.458 metri altitudine. Traseul complet, numit Matterhorn Alpine Crossing, durează aproximativ o oră și jumătate (cu tot cu opriri) și oferă un spectacol vizual ce-ți taie respirația.

 

Matterhorn Alpine Crossing
Traseul Matterhorn Alpine Crossing

Traseul proaspăt inaugurat – Matterhorn Glacier Ride II – este operat cu 10 cabine a câte 28 de locuri. Călătoria durează patru minute. Interioarele au fost realizate de firma italiană de design auto Pininfarina, cunoscută pentru colaborările cu Ferrari și Maserati. Cu siguranță, atracția principală sunt cele câteva cabine Crystal Ride, ornate cu mii de cristale Swarovski. Aceste cabine au o podea din sticlă mată care devine transparentă la jumătatea traseului, dezvăluind peisajul de dedesubt.

 

Telecabinele Crystal Ride, Matterhorn Alpine Crossing

Un bilet dus-întors de la Zermatt la Cervinia costă 240 de franci elvețieni (246 euro). Suplimentul pentru cabinele Crystal Ride pleacă de la 10 franci elvețieni pe tronson.

 

Matterhorn Glacier Ride II
Inaugurarea traseului Matterhorn Glacier Ride II
Matterhorn Glacier Ride II
Matterhorn Glacier Ride II

Spuneam că este un proiect unic și extrem de ambițios – au fost ani de proiectare și construcție, provocări uriașe și costuri pe măsură. Oficialii elvețieni au dezvăluit că ideea unei conexiuni permanente pe cablu între Zermatt și Cervinia a apărut în 1939, o viziune ce s-a concretizat 80 de ani mai târziu. Întregul proiect Matterhorn Alpine Crossing a costat 140 de milioane de franci elvețieni. Și deja au fost anunțate noi investiții în această zonă, pentru următorii 10 ani.

Detalii despre proiect, găsiți aici.

 

👉 Mai multe informaţii despre destinaţii şi experienţe de călătorie, AICI

👉 Imagini video cu cele mai spectaculoase experienţe din călătoriile noastre încărcăm periodic pe canalul nostru de YouTube @DailyEscape_stories