GEORGIA | Barul din sticlă suspendat deasupra unui canion, cea mai nouă atracţie turistică

GEORGIA | Barul din sticlă suspendat deasupra unui canion, cea mai nouă atracţie turistică

Turiştii amatori de senzaţii tari sunt invitaţi în rezervația naturală Tsalka să experimenteze una dintre cele mai îndrăzneţe construcţii din lume. Un bar din sticlă în formă de diamant, amplasat în mijlocul unui pod suspendat la 280 de metri înălţime, reprezintă cea mai nouă atracţie a Georgiei. Aflată la 2 ore de mers cu maşina de Tibilisi, uriașa structură transparentă de 240 de metri lungime traversează canionul Dashbashi, oferind vederi panoramice asupra cascadelor și peșterilor din zonă.

 

Diamond Bridge, Georgia | sursă foto: kass-group.com


Barul în formă de diamant este realizat pe mai multe niveluri şi este inspirat de forma canionului. Pentru şi mai multă adrenalină, turiştii pot experimenta mersul pe bicicletă pe tiroliana paralelă cu podul din sticlă. 

 

Credit foto_ Shosh Lahav


La inaugurare, reprezentantul constructorului le-a declarat jurnaliştilor locali că „ideea proiectului a fost de a crea un moment extrem, incitant și de neuitat care să trezească toate cele cinci simțuri ale vizitatorilor și să reușească să rămână întipărit în memoria lor”.  Proiectul a fost finalizat în trei ani şi a costat aproximativ 40 de milioane de dolari. Biletul de acces pe pod este aproximativ 11 euro pentru adulţi şi 6 euro pentru copiii între 3 şi 12 ani.
Autorităţile georgiene susţin că Diamond Bridge este cea mai înaltă structură suspendată din lume şi au cerut reprezentanţilor Guinness World Records să o omologheze. Cel mai lung pod din sticlă din lume  (631 m), suspendat la aproximativ 150 de metri  a fost deschis în Vietnam în luna aprilie (2022).

 

Mai multe ştiri despre alte destinaţii din lume,  puteţi citi aici