Avionul viitorului, cu paturi în zona cargo și baruri cu masaj la picioare

Un magazin alimentar, spațiu de yoga, un restaurant și chiar un bar cu pedale și accesorii de masaj la baza scaunelor. Pare un proiect pentru un campus sau o zonă de birouri. Ei, bine, este un concept inovator pentru avionul viitorului. Vă imaginați cum ar fi să aveți astfel de spații la dispoziție la peste 10.000 de metri altitudine, atunci când urmează să zburați peste 10 ore fără escală? Pare SF, însă o companie britanică de aviație, AIM Altitude, a prezentat un design revoluționar pentru cabinele avioanelor, introducând spații de socializare și relaxare pentru pasageri. Cunoscută ca „Ultraflex”, cabina futuristă a apărut după ce designerul industrial a observat o creștere a zborurilor de lungă durată. Conceptul, prezentat la ediția din acest an a Airline Interiors Expo din Hamburg, Germania, propune mai multe module cu spații dinamice, în care pasagerii pot socializa sau pot face mișcare, ori zone private cu spații de laptop.

„Cargo Class”, este un alt concept revoluționar premiat, din categoria avionul viitorului. Proiectul este dezvoltat de Airbus împreună cu compania Zodiac Aerospace și oferă opțiunea de a transforma zona cargo a avioanelor într-un spațiu de odihnă și relaxare pentru pasageri. Este un concept flexibil, bazat pe module – pentru pasageri, respectiv bagaje – , astfel încât compania să-și poată amenaja spațiul cargo în funcție de cerere. Clasa cargo în viziunea Airbus nu are prevăzute doar spații de dormit, ci și un salon de joacă pentru copii, zone de lucru și o sală de ședințe. Potrivit reprezentanților celor două companii, în prezent, proiectul este dezvoltat pentru aeronavele Airbus A330. În cazul în care totul merge conform planului, tehnologia va fi adaptată și modelului Airbus A350. Despre prețuri nu există încă niciun fel de informație.

Photo: Airbus

Compania australiană Qantas a anunțat intenția de a introduce „cargo class” pe zborurile directe de lungă durată. Un spațiu de „dezmorțire”, în care pasagerii pot face exerciții fizice sau se pot întinde în timpul zborului. Potrivit jurnaliștilor australieni, compania a demarat deja discuțiile cu Airbus și Boeing, pentru a stabili detaliile noului proiect.

About Author