dailyescape.net

CHINA | Al doilea cel mai lung pod de sticlă din lume, închis din motive de siguranță

Posted: November 5, 2019

SHARE

32 de poduri, pasarele și punți din sticlă au fost închise în ultimul an în provincia Hebei aflată într-o zonă muntoasă din nordul Chinei, după ce au picat testele de siguranță. Potrivit jurnaliștilor de la CCTV, printre ele este și Hongyagu - care până în luna mai a deținut titlul de cel mai lung pod de sticlă din lume. O atracție complet nerecomandată celor cu inima slabă sau care suferă de rău de înălțime. Cu o lungime de 488 de metri, podul Hongyagu are o lățime de patru metri și se află la 218 de metri deasupra unei văi înconjurate de stânci abrupte. Structura futuristă este formată din mai mult de o mie de panouri de sticlă.
O altă atracție care a fost închisă în aceeași regiune este pasarela montană East Taihang Glasswalk, cunoscută pentru podeaua din sticlă cu efect special de crăpare atunci când cineva pășește pe ea.

East Taihang Glasswalk, Hebei, China

china
East Taihang Glasswalk, Hebei, China

În ultimii ani China a făcut o adevărată obsesie pentru aceste construcții suspendate din sticlă, care au devenit, în mod evident, una dintre principalele atracții pentru turiști. Aproximativ 2300 de poduri din sticlă, plus un număr mare de pasarele și punți cu podeaua din sticlă au fost inaugurate în diverse regiuni ale țării, doborând record după record. Au fost semnalate însă și mai multe accidente, inclusiv două decese. La începutul acestui an, guvernul a solicitat autorităților locale din turism să efectueze „evaluări de siguranță cuprinzătoare” pentru toate aceste construcții.
Zhangjiajie Grand Canyon, Hunan, China

Zhangjiajie Grand Canyon, Hunan, China

Temerile privind siguranța acestor construcții nu sunt noi. Unul dintre primele poduri de acest tip, Zhangjiajie din provincia Hunan, deschis în 2016, a fost închis la 13 zile de la inaugurare după ce au apărut temeri că structura nu suportă greutatea tuturor vizitatorilor. Podul fusese proiectat pentru a rezista la 8.000 de vizitatori pe zi, dar numarul real al turiștilor a fost depășit chiar și de zece ori. Podul a fost redeschis după o lună, cu mai multe restricții de acces, iar autoritătile au inițiat o amplă campanie de recâștigare a încrederii turiștilor.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial