dailyescape.net

Arabia Saudită își deschide porțile | Va elibera vize turistice și anunță relaxarea codului vestimentar

Posted: September 27, 2019

SHARE

49 de țări, printre care și România, sunt incluse în prima fază a strategiei Regatului Arabiei Saudite de atragere a turiștilor. Potrivit ambasadorului saudit citat de Agerpres, românii vor putea obține vize turistice cu intrări multiple în Arabia Saudită, care au valabilitate un an.  Vizele turistice vor fi disponibile online începând de la sfârșitul acestei săptămâni și vor costa aproximativ 120 de dolari. Au fost eliminate și restricțiile pentru femeile străine neînsoțite, care vor să viziteze țara. Accesul în orașele sfinte musulmane Mecca și Medina rămâne însă restricționat. Până acum, regatul ultraconservator nu elibera vize decât pentru pelerinii musulmani, pentru expaţi şi, de curând, pentru spectatorii diverselor concerte sau evenimente sportive.

Sursă foto: www.icsft.net


Odată cu introducerea vizelor turistice, Arabia Saudită va relaxa și codul vestimentar pentru cei care vor călători în această țară. Turistele nu vor mai fi obligate să poarte abaya, veşmântul tradiţional cu care locuitoarele regatului trebuie să se afișeze în public. Singura condiție pentru turiști - să aibă „haine modeste" și o ținută decentă.

Dezvoltarea turismului este una dintre direcţiile principale ale programul de reforme „Vision 2030” al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman. Arabia Saudită își propune să impulsioneze investițiile străine în sectorul turistic, ca parte din efortul de reducere a dependenței de petrol. Guvernul speră că turismul va atrage 100 de milioane de vizitatori interni şi externi şi va ajunge să reprezinte 10% din PIB până în 2030.

Arabia Saudită


Ce trebuie să știi ca turist în Arabia Saudită:
*Arabia Saudită este o țară islamică conservatoare, încă guvernată în conformitate cu legea Sharia
* În plus față de poliția obișnuită, Arabia Saudită este controlată de poliția religioasă - muttawa, un grup de voluntari și ofițeri care aplică codurile de moralitate Sharia.
*Turiștii trebuie să evite să încalce legile Les Majeste. Este complet ilegal să critici public guvernul, regele, familia regală sau steagul național, inclusiv pe platformele de socializare. Cetățenii străini nu fac excepție. Deși ar putea să nu fie condamnați la fel de sever ca localnicii, pedeapsa ar putea să includă biciuirea în public, închisoarea sau expulzarea.
*Fotografierea instituțiilor guvernamentale și militare din Arabia Saudită este ilegală și poate duce la condamnarea la închisoare. De asemenea, trebuie evitată fotografierea localnicilor fără o permisiune în prealabil.
*Afișările publice de afecțiune sunt interzise în Arabia Saudită, iar relațiile LGBTQ sunt ilegale și pot fi pedepsite prin biciuire, închisoare și chiar condamnarea la moarte
*Turiștii trebuie să aibă în permanență la ei documentele personale, dacă nu în original, măcar o copie. Autoritățile din Arabia Saudită au dreptul să legitimeze pe oricine în orice moment
*În timpul Ramadanului este total interzis să mănânci, să bei sau să fumezi în public, în timpul zilei
*Este infracțiune să aduci alcool în țară, precum și să ajungi în Arabia Saudită în stare de ebrietate
*Traficul, contrabanda și consumul personal de droguri sunt ilegale și pot duce chiar la pedeapsa cu moartea
*Arabia Saudită are legi stricte împotriva oricărui tip de conținut pornografic. Funcționarii vamali saudiți au dreptul să scaneze orice telefon, tabletă sau computer cu care vreți să intrați în țară și pot confisca orice dispozitiv pe care sunt găsite imagini necorespunzătoare.
* Importul oricărui produs din carne de porc este strict interzis
*Turistele trebuie să evite înotul în public. Salile de fitness și bazinele de înot au zone separate pentru bărbați și femei, iar femeile nu au voie să folosească aceleași facilități ca bărbații. Deși unele stațiuni care permit scăldatul mixt ar urma să fie implementate ca parte a "Viziunii 2030", femeilor din Arabia Saudită le este, în prezent, interzis să înoate în fața bărbaților pe plajele publice.
*Și tot pentru turiste - Evitați să probați hainele când faceți cumpărături - femeile nu au voie să se dezbrace în public, iar acest lucru este valabil și în cabinele de probă dintr-un magazin.

Vezi aici lista de amenzi în funcție de legea încălcată.

Sursă: https://www.saudiarabiavisa.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial