dailyescape.net

Dubai construiește una dintre cele mai înalte piscine infinite din lume

Posted: August 16, 2019

SHARE

Piscina se află la etajul 50 al celei mai noi atracții din Dubai - The Palm Tower - și va oferi, în premieră, o vedere la 360 de grade asupra luxoasei insule artificiale Palm Jumeirah. Bazinul de 775 de metri pătrați, cu o capacitate de 930.000 de litri se află la 210 metri înălțime și va fi inaugurat spre finalul acestui an. Deasupra piscinei, la etajul 51, va exista un restaurant, peste care va fi amenajată o terasă imensă. Împreună formează The View at The Palm, o punte de observare publică ce va permite vizitatorilor să vadă o panoramă completă a Golfului Persic, a arhipelagului și a zonei continentale. Potrivit dezvoltatorului, ridicarea extravagantei clădiri a fost o provocare. S-au folosit macarale turn înalte de 300 de metri ca să urce materialele necesare etajelor superioare, respectiv 2000 de tone de sticlă si 1200 de tone de oțel. Constructorii spun că piscina infinită din Dubai a fost proiectată pentru a reduce la minimum efectul brizei marine.

Piscina Dubai
The Palm Tower, Dubai | Credit: Nakheel


Palm Jumeirah, Dubai | Credit: Nakheel


Palm Jumeirah are 20 de kilometri pătrați, forma unei frunze de palmier și este prima insulă finalizată din arhipelagul artificial Palm Islands, un proiect îndrazneț, a cărui construcție a început în 2001. Până acum, singurele vederi panoramice asupra insulei artificale puteau fi obținute fie din elicopter, fie de pe Stația Spațială Internațională.
Infinity pool de la The Palm Tower va fi printre cele mai înalte din lume. Primele locuri în acest top sunt deținute de hotelul Ritz-Carlton din Hong Kong a cărui piscină interioară se află la etajul 118, la aproape 485 de metri înălțime și de Marina Bay Sands din Singapore, cu a sa piscină infinită aflată la 340 de metri înălțime.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial