dailyescape.net

Regatul Bahrain deschide un uriaș parc subacvatic

Posted: June 13, 2019

SHARE

Un parc tematic subacvatic, întins pe o suprafață de 100.000 metri pătrați va fi inaugurat în luna august, în Golful Persic. Potrivit autorităților din micul regat insular acesta va fi cel mai mare parc ecologic de scufundări din lume. Piesa de rezistență va fi un Boeing 747 dezafectat, curățat cu substanțe speciale și scufundat controlat. Situl subacvatic va cuprinde, de asemenea, o replică a casei tradiționale a unui negustor local de perle, recife de corali artificiali și mai multe sculpturi, toate realizate din materiale ecologice care să permită dezvoltarea ecosistemelor marine. Oficialii din Bahrain spun că noua atracție subacvatică respectă standardele de mediu, va promova creșterea și dezvoltarea vieții marine și va reînvia ecosistemul local.
Nu este prima data când un avion este scufundat intenționat pentru a crea o atracție turistică. În Statele Unite, un Boeing 727 a fost scufundat în largul coastei Miami în 1993. La Mermet Springs în Illinois, un Boeing 727 care a apărut în filmul "U.S. Marshals" din anii 1990 se află acum sub apă și face parte dintr-un loc popular de scufundări. În Canada, scafandrii pot explora un Boeing 737 dezafectat aflat în Canalul Stuart lângă Chemainus, British Columbia, iar în Turcia, un Airbus a fost coborât în ​​apele de pe coasta Mării Egee pentru a deveni un recif artificial.

M.U.S.A., Cancun, Mexic | DeCaires Taylor

Tot pentru pasionații de scufundări au fost amenajate mai multe muzee și galerii subacvatice, cu opere ale artistului DeCaires Taylor, în Mexic, lângă Insula Muierii, în Grenada, în Bahamas, în Indonezia, în Norvegia sau în Spania, în largul insulei Lanzarote.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial