dailyescape.net

Încoronarea Regelui Thailandei | Trei zile de ceremonii fastuoase la Bangkok

Posted: March 29, 2019

SHARE

Dacă vă aflați în Thailanda la începutul lunii mai, făceți-vă drum prin Bangkok: între 4 și 6 mai are loc încoronarea Regelui Maha Vajiralongkorn; un eveniment istoric, o tradiție veche de mai bine de un secol. Monarhul va fi oficial încoronat Rama X, cel de-al zecelea rege al dinastiei Chakri, cea care a condus țara de la întemeierea erei Ratanakosin, în 1782. Cel puțin 400.000 de oameni sunt așteptati să ia parte la acest eveniment fastuos.

The Grand Palace, Bangkok, Thailand


Încoronarea regelui va începe vineri, 3 mai, cu o procesiune din Wat Phra Kaew (Templul lui Buddha de Smarald) către Sala Tronului (Phaisan Thaksin), condusă de 133 de soldați. Aceștia vor transporta însemnele regale, inclusiv Phra Suphannabap, foaia de aur inscripționată cu numele regelui, și sigiliul regal. Sâmbătă, 4 mai, regele Rama X va fi oficial încoronat cu un ritual de purificare, la care va fi folosită apă sfințită adusă din 77 de provincii ale țării. Ceremonia va avea loc la Chakraphat Phiman Royal Residence. Va urma o procesiune de la Sala Tronului spre Templul lui Buddha de Smarald, condusă de un batalion de 234 de soldați care îl va însoți pe Rege. Duminică, 5 mai, va avea loc cea mai mare procesiune regală cu public – o paradă la care vor participa 1368 de soldați, acompaniați de o fanfară, ce vor mărșălui pe străzile din Ko Ratanakosin. Este ziua în care va fi desemnat și rangul membrilor familiei regale. Luni, 6 mai a fost declarată sărbătoare națională. Atunci va avea loc o ultimă apariție publică a noului rege la balconul Sutthaisawan Prasat Hall. Mai mult de 30 de străzi principale vor fi închise timp de 5 zile pentru organizarea ceremoniilor de încoronare. Poliția din Bangkok a anunțat ca cei care vor să participe la eveniment au la dispozitie 27 de puncte de unde vor pleca periodic autobuze spre zona ceremoniilor.

încoronarea regelui thailandei
King Maha Vajiralongkorn | Photo: bangkokpost.com


Maha Vajiralongkorn îi succede la tron tatălui său, Regele Bhumibol Adulyadej, suveranul cu cea mai îndelungată domnie din lume, venerat de thailandezi. Acesta a încetat din viaţă în 2016, la 88 de ani. Noul rege al Thailandei are 67 de ani și a fost școlit în Marea Britanie și în Australia. A fost protagonistul mai multor momente controversate, acoperite ușor cu ajutorul legii lèse majesté, ce interzice și pedepsește dur orice critică adusă familiei regale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial