dailyescape.net

Soluții de relaxare pentru călătorii aflați în tranzit | Fitness sau yoga între două zboruri

Posted: January 18, 2019

SHARE

Pentru majoritatea călătorilor, aeroportul reprezintă o combinație incomodă de cozi, stres și shopping compulsiv, în așteptarea îmbarcării. Obiceiuri care au deschis poarta către un nou trend, să-l numim wellness… de tranzit. Câteva minute de yoga sau puțin fitness înainte sau între zboruri sunt activități deja obișnuite pe multe dintre marile aeroporturi ale lumii. Industria de welless este în permanentă inovare, cu facilități tot mai personalizate, conform nevoilor călătorilor.

Stretch Studio, Sydney International Airport

Stretch Studio, Sydney International Airport
Stretch Studio, Sydney International Airport


Ultima noutate în materie de relaxare între zboruri vine din Australia. Pe aeroportul din Sydney s-a deschis primul studio de stretching. Călătorii anchilozați după multe ore petrecute în scaunul de avion sunt ajutați aici să-și detensioneze mușchii cu ajutorul unor exerciții personalizate, efectuate de instructori specializați, numiți flexologi. O ședință de stretching poate contribui la reducerea riscului de tromboză venoasă profundă, te ajută să eviți crampele musculare și alungă stresul și anxietatea dinaintea zborului, susțin experții. O ședință personalizată de 15 minute de stretching costa 39 de dolari  în aeroportul din Sydney.

Spații pentru yoga sunt amenajate în mai multe aeroporturi mari din lume. O primă astfel de sală de meditație a fost inaugurată în 2012 în Aeroportul Internațional San Francisco.Dacă la început au fost privite cu reținere, ca pe o ciudățenie, acum spațiile de yoga din aeroporturi sunt tot mai apreciate. Din ce în ce mai mulți călători practică yoga și o folosesc ca pe un instrument de relaxare, concentrare și reducere a stresului. În unele aeroporturi, zonele de yoga sunt spații închise, care oferă intimitate și păstrează liniștea. În altele, cum ar fi aeroportul din Dallas - Fort Worth, locul de meditație este amenajat într-o zonă publică, delimitată de panouri și plante. Pe aeroportul Heathrow din Londra și pe cel din Hong Kong, la dispoziția amatorilor de yoga sunt saloane exclusiviste, unde accesul este contra cost.

San Francisco International Airport

Helsinki Vantaa Airport


Aeroporturi cu spații de yoga:

 • Aeroportul Internațional San Francisco, SUA - Yoga Room (Terminal 2, Terminal 3), acces gratuit, 24h

 • Aeroportul Internațional Dallas / Fort Worth, SUA - Yoga Studio, Terminal B - D40/B, Terminal E - E31

 • Aeroportul Internațional Chicago O'Hare, SUA - Yoga Room (Terminal 3), 6.00 – 22.00

 • Aeroportul Chicago Midway, SUA - Yoga Room (Concourse C), 6.00 – 22.00

 • Aeroportul International Burlington, Vermont, SUA  - Yoga Room (Second floor), acces gratuit

 • Aeroportul Internațional Miami, SUA - Yoga Room (Terminal H), 9.00 – 21.00

 • Aeroportul London Gatwick, UK – Yoga Room, Terminal Sud

 • Aeroportul London Heathrow, UK - Yoga Studio (Sky Team Lounge, Terminal 4), accesibil doar pentru first & business class

 • Aeroportul Internațional Frankfurt, Germania - Yoga Room (Terminal 1, Terminal 2), acces gratuit, 24h

 • Aeroportul Helsinki - Vantaa, Finlanda - Yoga Lounge (Terminal 2), acces gratuit, 24h

 • Aeroportul Internațional Hong Kong  – Yoga Room, Sky Team Lounge, Terminal 1, 5.30 – 1.00

 • Aeroportul Internațional Arturo Merino Benitez, Santiago, Chile - Cursuri de Yoga, acces gratuit, de trei ori pe săptămână (marți, miercuri și vineri) între 17.30 și 19.00


Pentru călătorii - sportivi, iubitori de mișcare sau plini de energie au aparut în câteva aeroporturi săli de fitness dotate cu echipamente de ultimă generație. În 2017 în aeroportul dinTallinn, Estonia a fost deschisă o sală de gimnastică care oferă acces gratuit călătorilor interesați de puțină mișcare, între zboruri.

Tallinn Airport, Estonia

Baltimore Washington International Airport


În aeroportul Fairmont Vancouver funcționează un club de sănătate, poziționat deasupra terminalului de plecări. Clubul este deschis între orele 9.00 și 21.00. Pentru 20 de dolari ai acces la sala de sport și la piscină și primești un set de echipament de antrenament.  Prima sală Roam Fitness s-a deschis în Aeroportul Internațional Baltimore din Washington. Funcționează între orele 5.00 și 21.00. Este un spațiu generos, cu o gamă completă de echipamente cardio, greutăți și zonă de stretching. Călătorii pot rezerva dușuri și prosoape pentru 15 minute și pot închiria și echipament sportiv. Intrarea la sală costă 25 de dolari.

Dacă ai o escală de câteva ore la Dubai și nu vrei să părăsești aeroportul, te poți relaxa la unul dintre cele două cluburi de sănătate, cu piscină, jacuzzi, saună, centru de spa și sală de fitness. Accesul pentru o oră la club costă 15 dolari, în timp ce pentru patru ore, biletul costă 36 de dolari.

Un masaj de relaxare între două zboruri sună interesant și este un serviciu la care poți apela în multe aeroporturi din lume.  În aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok, spre exemplu, centrele specializate oferă călătorilor pachete “jet lag recovery” sau masaj traditional thailandez. Există si spa-uri cu stimulente de oxigen… pe aeroporturile din Calgary și Detroit. Acestea îmbină sesiunile clasice de masaj cu tratamente cu oxigen pentru refacerea organismului după un zbor lung.Sunt doar câteva exemple. Ca să nu se mai plângă cineva de escale lungi și obositoare  :)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial