dailyescape.net

Woodstock, 50 de ani | Festivalul aniversar al anului a fost anulat UPDATE

Posted: January 4, 2019

SHARE

Au trecut 50 de ani de la Woodstock, unul dintre evenimentele care au marcat istoria muzicii. Cele “trei zile de pace și muzică” la care au participat jumătate de million de oameni au pornit ca un festival și s-au transformat într-o revoluție, o revoluție a libertății și a schimbării. Festivalul din 1969 a avut loc pe un câmp aflat la 90 de minute de orașul New York. Locul, devenit legendar, a trecut prin diverse transformări. În 2006 a fost inaugurat aici Centrul pentru Artă Bethel Woods, iar în 2008 s-a deschis muzeul cu același nume.   Pentru a marca cei 50 de ani de la Woodstock, între 16 și 18 august, muzeul și centrul cultural vor găzdui Festivalul aniversar de muzică și cultură Bethel Woods.

Festivalul din acest an este descris ca un eveniment cultural fără granițe între generații, care va include muzică, discuții în stil TED și expoziții speciale. Spectacolele vor fi susținute de artiști reprezentativi pentru diverse stiluri și perioade. Vor fi atât muzicieni bine-cunoscuți cât și unii aflați la început de carieră. Pe lângă expozițiile și artefactele interactive de la festivalul din 1969, Muzeul Bethel Woods va găzdui o expoziție specială: We Are Golden: Reflections on the 50th Anniversary of the Woodstock Festival and Aspirations for an Aquarian Future

Woodstock opening ceremony, 14 august 1969 | Photo credit:: Mark Goff, Wikimedia Commons


"Cu 50 de ani în urmă, oamenii s-au adunat în mod pașnic în acest loc, inspirați de dorința de a schimba lumea prin muzică. În calitate de administratori ai acestui sit istoric, suntem încântați să păstrăm viu acest spirit și această bogată istorie, să educăm și să inspirăm generațiile noi să contribuie pozitiv la evoluția lumii în care trăim prin muzică, cultură și societate", a declarat Darlene Fedun, CEO al Centrului de Arte Bethel Woods.

Cu opt luni înainte de debutul festivalului, fără să se cunoască programul oficial sau prețul biletelor, multe dintre spațiile de cazare din zonă au fost deja rezervate.

UPDATE 30 aprilie 2019: Festivalul aniversar Woodstock 50 a fost anulat. Cu desfășuratorul finalizat și majoritatea artiștilor deja plătiți, cu peste 90% din locurile de cazare din zonă rezervate încă de la începutul anului, decizia pare destul de bizară. Iata [primele explicatii ale organizatorilor: "Nu credem că producția festivalului se poate ridica la un eveniment demn de brandul Woodstock"

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial