dailyescape.net

Thailanda promovează alte 55 de destinații turistice secundare

Posted: December 16, 2018

SHARE

Thailanda este în topul destinațiilor turistice la nivel mondial, atât din punct de vedere al creșterii numărului de vizitatori, dar mai ales în privința veniturilor realizate din turism: 35 de milioane de turiști au cheltuit 57 de miliarde de dolari anul trecut în Thailada, cel mai mult dintre toate țările din Asia. La nivel global numai Franța, Spania și Statele Unite au câștigat mai mult de pe urma vizitatorilor, potrivit Organizației Mondiale a Turismului. Thailandezii nu se mulțumesc cu succesul pe care l-au dobândit deja. Știu, pe de o parte că se poate mai mult, că au încă zone neexploatate la adevărata lor valoare, iar pe de altă parte sunt conștienți că valul de turiști trebuie bine gestionat ca să nu le distrugă țara.
Trei concepte noi pentru atragerea vizitatorilor și în alte părți ale țării decât în zonele consacrate, au fost lansate, în acest sfârșit de an, de autoritățile thailandeze. Vizate sunt 55 de destinații secundare care au un potențial însemnat de a atrage noi turiști. Noua strategie pune accent pe specificul local. Intenția este să ofere vizitatorilor o experiență aprofundată privind stilul de viață, înțelepciunea și identitatea locală.

Buriram International Circuit (BRIC), Buri Ram | Sursă foto: www.tatnews.org

Spre exemplu, Buri Ram ar urma să fie promovat ca un un oraș sportiv, iar Chiang Rai ca o destinație de wellness. Totodată, autoritățile locale trebuie să fie conștiente de provocările viitorului. Orașele secundare au un potențial enorm de dezvoltare economică și de creștere a veniturilor populației dacă industria turismului este dezvoltată într-o manieră durabilă și bine planificată. Punctul-cheie în promovarea destinațiilor secundare este ca acestea să servească drept puncte de legătură cu alte locuri, inclusiv cu țările învecinate.
Analizele Autorității pentru Turism din Thailanda au arătat că există mai mult de 4.000 de atracții turistice și peste 8.000 de spații de cazare în aceste destinații secundare, lucru care face ca fiecare loc să arate unic și să fie atractiv pentru vizitatori.
Aceste 55 de provincii primesc însă, mai puțin de patru milioane de turiști pe an. Cele mai vizitate destinații secundare sunt Nong Khai, Udon Thani, Chiang Rai și Mae Hong Son, urmate de Ubon Ratchathani, Mukdahan și Satun.
Pha Tak Suea Temple, Nong Khai | Sursă foto: www.tatnews.org

Noua campanie de promovare are ca public țintă "Generația Y" sau "milenialii" - tinerii care s-au născut între 1980 și 2000 și care au cunoștințe tehnologice, au timp și bani să călătorească pentru studii sau ca experiența, dar care înțeleg, deopotrivă, importanța protejării mediului.
"Turismul este acum foarte important pentru economia Thailandei ca o sursă de locuri de muncă și venituri în diferite sectoare, inclusiv întreprinderile mici și mijlocii. În același timp, turismul poate avea un impact asupra mediului natural și asupra climei. (...) Orașele secundare sunt frumoase, pline de cultură și activități interesante. Dacă facilităm turismul cu emisii scăzute de carbon în aceste locuri, toată lumea se poate implica în conservarea mediului, reducând gazele cu efect de seră și sporind valoarea și unicitatea fiecărei atracții turistice " a declarat șeful Autorității pentru Turism din Thailanda (TAT).
Phrathat Doi Kong Mu Temple, Mae Hong Son | Sursă foto: www.tatnews.org

Protecția mediului este de altfel una dintre cele mai importante direcții stabilite de oficialii thailandezi din turism anul acesta. 2018 este primul an în care guvernul thailandez și sectorul privat din turism colaborează în trei direcții: interzicerea fumatului pe plaje, interzicerea pungilor de plastic în parcurile naționale atât pe uscat cât și pe mare, iar turiștii sunt încurajați să folosească pentru transportul mâncării niște recipiente locale numite "pintos". Totodată este primul an în care au fost stabilite limite și restricții pentru turiștii care vizitează unele insule tocmai pentru a muta presiunea de pe zonele foarte aglomerate și a permite refacerea ecosistemelor acvatice și terestre.

Sursă: www.tatnews.org

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial